Musik

Ringo Starr och Paul McCartney spelar om för ny EP

Ringo Starr har samarbetat med sin Beatles-bandkamrat Paul McCartney, liksom Dave Grohl och Finneas för en ny EP med fem låtar som han spelade in hemma under Covid-lockdownen.

Zoom In, som sjunker i mars, innehåller också spåret Here’s To The Nights, ett samarbete med låtskrivaren Diane Warren.

Ringo delade låten tidigare i veckan och förklarade: “Jag ville ha den i tid för nyår eftersom det känns som en bra låt att avsluta ett tufft år på”.

“Här är de nätter vi inte kommer ihåg och vännerna vi inte kommer att glömma och jag önskar alla fred och kärlek till 2021.”

Sheryl Crow, Jenny Lewis, Lenny Kravitz, Chris Stapleton och Corinne Bailey Rae har också bidragit till Ringos nya EP.

Under tiden släpper Starr ut en ny fotobok som firar 30-årsjubileet för sin All Starr-supergrupp via ett auktionshus i Los Angeles.

Den tidigare Beatles-stjärnan avsätter signerade exemplar av Ringo Rocks: 30 Years of the All Starrs för en kommande Julien’s Auctions-försäljning den 16 december.

Intäkterna kommer att gynna The Lotus Foundation.

Starr grundade sin All Starr-supergrupp för tre decennier sedan och har sedan dess träffat världens scener med några av rock and rolls största armaturer, inklusive Joe Walsh, som skriver bokens förord, Dr. John, Billy Preston, Sheila E., Dave Edmunds, Peter Frampton, Ian Hunter, Howard Jones, Steve Lukather och Richard Marx.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *