Viktigt med kost när man tränar

Det här med träning och kost är inget som är helt enkelt att hantera och veta allt om. Det är många olika parametrar som spelar in när det kommer till våra kroppar, vi är inte helt enkla att förstå sig på och det är mycket som ska stämma för att vi ska få de resultat vi faktiskt är ute efter.

mat grönsakerDet är inte alla som vet att kosten är minst lika viktig, om inte viktigare än träningen för att få en stark, hälsosam och bra kropp. Det räcker inte riktigt med att bara träna hårt, vi måste äta bra också. Det gäller att få i sig tillräckligt mycket näring för att behålla musklerna, och man vill inte heller överskrida sitt kaloriintag om man vill gå ned i vikt. DN har skrivit om vikten av kost vid övervikt, bland annat skriver de:

Jordens befolkning blir allt fetare. Och det är framför allt maten vi äter, inte hur mycket vi tränar, som ligger bakom det. Detta enligt forskare som har studerat en tanzanisk stam som levt på samma sätt i tiotusentals år.

För att få i dig rätt näring samtidigt som du inte får i dig för många kalorier kan du använda dig av shakes och andra måltidsersättningar från exempelvis godbalans.se. Då får du koll på hur mycket energi du får i dig, hur mycket protein, fett och kolhydrater det är i maten och samtidigt missar du inga viktiga näringsämnen. Det är ett enkelt sätt att komma åt den där kroppen man vill ha, och för att få rätt kropp behöver men kontroll på situationen och intaget.