Starta och driva eget gym

Idag är många svenskar som väljer att ta nya vägar i livet och satsar på att starta eget företag. Så varför inte uppfylla drömmen om att driva ett eget gym? Det är enkelt om du har rätt startkapital och tålamod.

Idag behövs det ingen speciellt legitimation för att få driva ett gym, det är dock väldigt uppskattat om du har en utbildning eller certifikat på att du är utbildad inom träning och hälsa. Allt för att din verksamhet ska vara trovärdig för framtida kunder. Det är även viktigt att du fyller gymmet med rätt gymutrustning, från till exempel casall, för att träningsupplevelser ska bli optimal. Det kostar en del att införskaffa sig gymutrustning vilket betyder att du behöver ett bra startkapital för att lyckas med en rivstart av anläggningen.

Det är faktiskt fler och fler idag som säger upp sig på sina jobb för att gå vidare i karriären och starta eget, skriver Aftonbladet. Har du en affärdié som du tror på är det bara att köra!

Att starta ett eget gym

Börja med att skapa rätt affäridé för din anläggning. På verksamt.se tipsar man om fem frågor som behöver besvaras för att affärsiden ska bli så bra som möjligt. Försök svara på dessa frågor för att veta vad du ska fokusera på och få gymmet att bli så lönsamt som möjligt.

  • Vad ska du erbjuda på gymmet?
  • Vilka är dina framtida kunder?
  • Varför ska de välja just ditt gym?
  • Hur ska du nå dina kunder?
  • Hur ska du tjäna pengar på att driva gymmet?

När du har hittat rätt lokal, fyllt det med rätt gymutrustning och skapat en trivsam miljö för dina framtida medlemmar, är det dags att se över hur mycket du kommer att tjäna på att driva gymmet. Det är viktigt att du tänker igenom hur mycket ett medlemskap måste kosta för att du ska kunna gå med vinst varje månad, hur du ska skaffa dig många nya och trogna medlemmar och om du på något mer sätt kan få intäkter i företaget. Med bra marknadsföring till den tänkta målgruppen har du förhoppningsvis många som kommer och skaffar sig ett medlemskap hos just dig och ditt gym.

Lycka till!