Ska du springa Göteborgsvarvet?

I ett tidigare inlägg skrev jag om vad som hände när jag trampade snett i Göteborg och fick bra hjälp på en vårdcentral. I dag skriver jag i stället om något annat men som fortfarande rör Göteborg, nämligen om en fin nyhet som jag hittade på MyNewsDesk.

Fitness girl jogging through the woods in summer.

I detta pressmeddelande kunde jag läsa om hur hela 700 installatörer har valt att springa Göteborgsvarvet i regnbågströja.

Det är alltså rörmokare, elektriker och andra kunniga inom el och vvs som kommer att löpa varvet runt i kanske den finaste löpartröjan man kan använda. Det står dessutom att de valt att göra detta för att stå upp för allas lika värde, något de fick rösta om i en tävling inom företaget. Regnbågströjan vann härligt nog med god marginal. Så om det är så att jag är nere i krokarna igen och tittar på maratonet kommer jag definitivt hålla utkik efter dessa tröjor, som för mig handlar om att symbolisera respekt och tolerans för alla människors olika egenskaper och kanske framförallt rätten att få älska den man vill utan att det på något sätt ska vara konstigt eller dömas utifrån.

Tips inför loppet

Sen kanske jag kan tycka att man trots sin regnbågströja måste ha tränat en del inför varvet – det är ju ganska långt ändå. De tips jag kan ge till dig som funderar på att springa är inte bara att ha en god förberedelse av en hel del löpning men också att se till att den utrustning du kommer att använda är hel och välfungerande – vare sig det handlar om att skorna är precis så som du vill att de ska vara, att klädseln känns rätt och lätt samt att du vet hur din pulsklocka fungerar, om du valt att ha en sådan. En annan sak kan vara att ta det lugnt på vägen för att på smidigaste sättet ta dig i mål utan att gå in i väggen under de första kilometrarna, som annars är ett vanligt problem för den del överpeppade löpare. Så ta det cool och se målet framför dig – gärna med härlig musik som ger pepp och styrka samt gör så att du orkar den där extra metern, och nästa, och nästa. Så ska du se att du snart är i mål och det med en förhoppningsvis bra tid dessutom. Lycka till!