Förmånscykel på arbetsplatsen

Att cykla mycket är bra för hälsan och därför har en rad företag börjat erbjuda förmånscykel till sina anställda. Cyklar man till jobbet får man motion, kondition och mår bättre.

754257-skyride-london

Nu erbjuder Västerås stad sina anställda att skaffa förmånscykel, rapporterar vlt.se. Enligt ansvariga för detta så har redan 287 västeråsare nappat på erbjudandet och man tror att fler kommer att göra det framöver. Man ser även att intresset för elcyklar är väldigt stort. De anställda på Västerås stad har en rad olika modeller och märken att välja mellan. Kostnaden, som ligger på 119-329 kronor per månad dras av på bruttolönen före skatt. Detta innebär att den verkliga kostnaden för cykeln blir 53 till 220 kronor i månaden. Efter att de anställda haft cykeln i tre år, så kan de köpa ut den.

Köp cykel på egen hand

Det här initiativet är oerhört bra för att få många att börja cykla mer och bli mer aktiva, men det är inte alla arbetsplatser som har den här förmånen. Det är dock superbra att ta cykeln till jobbet, även om man inte får den av sin arbetsplats. Då gäller det att man köper en cykel på egen hand helt enkelt. Det finns massvis med bra hemsidor där man kan köpa en cykel. Man kan exempelvis köpa cyklar hos Cykloteket, som är ett företag med mycket erfarenhet och ett stort utbud. Vill man veta mer om företaget kan man klicka sig in på deras sida.

Mer skonsamt för kroppen

Vi nämnde att det är väldigt bra för hälsan att cykla till jobbet. Och det är inte bara bra för att man får bättre kondition och motion. Cykling är mycket mildare och skonsammare för kroppen än vad exempelvis löpning är. Cykling påfrestar inte lederna lika mycket och det är mindre risk att man åker på någon skada. Läs mer.