Allt fler pensionärer tränar

Allt fler människor tränar och det är inte bara unga människor utan det är människor i alla åldrar. Vad man ser nu är att även allt fler äldre bågar sig ut på gym för att träna, vilket är helt fantastiskt.

974785-obst-faceTräning är bra, och träning ska inte bara vara något exklusivt för yngre människor som har livet framför sig. Träning ska, som Kalle Wahlström säger i Svett och Etikett-programmet, vara tillgängligt till alla. För det är av största vikt att man som äldre tränar så man orka med att hitta på roliga saker.

I Skaraborg tränar pensionärerna

”Seniorpassen innehåller lite mjukare träning med inriktning på kondition, styrka, smidighet och balans. Deltagarna genomför övningarna efter egen förmåga.”

I en bra artikel i sr.se går det att läsa att det är många pensionärer i Skaraborg som har börjat synas ute på gym för att träna. Det finns träningspass med cirkelträning som är speciellt anpassade för pensionärer där man får utföra övningarna efter egen förmåga. För vad som är viktigt är att man tänker på att ta hand om sig även när man tränar så man inte skadar sig på gymmet. Där ska man ju stärka sig. Och det finns mycket man kan tänka på: allt från www.stödstrumpor.se som erbjuder bra stödstrumpor som ser till att man förbättrar blodcirkulationen till att ha rätt träningsutrustning. För om man inte tänker på utrustningen så är chansen större att man skadar sig.

Förhoppningsvis kan vi kanske se att trenden med att pensionärer växer sig större och att kanske SATS kan börja skylta med pensionärsträning. Om inte annat så livar det upp ett ställe med lite blandad publik.